فرمایشات مهم رهبر معظم انقلاب در نخستین روز سال 92 در حرم رضوی علیه السلام حاوی نکات مهم متعددی بود که در مطالب جداگانه ای به آنها پرداخته شده است، اما یکی از مهم ترین بخش از اظهارات ایشان، تاکید بر حفظ نقاط قوت دولت فعلی و دوری از نقاط ضعف آن، برای دولت آینده بود.
به گزارش رجانیوز، ایشان در این باره فرمودند: "این را همه بدانند که آنچه ما برای رئیسجمهور آینده نیاز داریم، عبارت است از امتیازاتی که امروز وجود دارد، منهای ضعفهائی که وجود دارد."
دقت در این بخش از فرمایشات رهبر انقلاب، فارغ از آنکه نشان می دهد گفتمان عمومی دولت فعلی مورد تایید ایشان بوده و انتخاب ملت در سالهای 84 و 88 اقدامی ارزشمند و بجا بوده است، این مساله را ضروری می سازد که با بازخوانی موردی و عینی نقاط ضعف و قوت دولت های نهم و دهم، این نکات را باید به عنوان معیارهای اصلی انتخاب رییس جمهور بعدی قرار داد.
در همین راستا رجانیوز طی سلسله گزارشهایی با بازخوانی نقاط قوت و ضعف دولت دکتر احمدی نژاد در بیانات رهبر معظم انقلاب، انتخاب کاندیدای اصلح و تبیین گفتمان های ارائه شده از سوی کاندیداهای مختلف را بر عهده مخاطبان و نخبگان سیاسی جامعه قرار می دهد.
در سری قبل از این سلسله گزارش ها، اولین و مهم ترین نقاط قوت دولت احمدی نژاد، یعنی گفتمان انقلابی و عدالتخواهی آن مورد بازخوانی قرار گرفت و در بازخوانی مجموعه نقاط ضعف، بی توجهی و بی برنامگی در مواجهه با فرهنگ، بازخوانی شد و در این بخش، دومین نقطه ضعف دولت، یعنی بهانه دادن به دست دیگران و حاشیه سازی های بی جا مورد اشاره قرار می گیرد:
اتقوا من مواضع التهم/ برای کسانی که دنبال جنجال آفرینی هستند بهانه درست نکنید
یک توصیهی دیگر این است که بهانه هم دست دیگران ندهید. من میبینم متأسفانه گاهی بهانههایی هم از طرف خودِ شما داده میشود که این را هم بایستی توجه کنید که بهانه هم دست دیگران ندهید ... خلاصه اینکه مواظب باشید، مراقبت کنید؛ «اتّقوا من مواضع التّهم»؛ برای خودتان و برای دولت مسئله درست نکنیدو برای جنجالآفرینیها - که کسانی دنبالش هستند - بهانه ندهید.
( بیانات در دیدار با هیئت دولت؛2 شهریور87)
دچار حاشیهسازیهای مسئلهدار نشوید/ اگر می خواهید به ایران افتخار کنید، به ایران بعد اسلام افتخار کنید
مسئلهی دیگری هم که باز مطرح میشود و من به طور کلی عرض میکنم، این است: با این همه کاری که دولت دارد، سعی کنید دچار حاشیهسازیهای مسئلهدار نشوید. دولت دارد کار میکند، تلاش میکند، میدان هم برای کار بحمداللَّه هست، نیاز هم به کار هست. خب، یک میدان کاری وجود دارد، نیاز فراوانی هم وجود دارد، دولت هم نشان داده که اهل خطرپذیری و وارد شدن در میدانهای کار و با همهی وجود کار کردن و وارد میدان شدن است؛ خیلی خوب، با این اوضاع و احوال، واقعاً شایسته و سزاوار نیست که حواشیای به وجود بیاید؛ حالا چه حواشیای که خود شما گاهی اوقات بیتوجه به وجود میآورید، چه آنهائی که دیگران به وجود میآورند و شما هم تسلیم آنها میشوید؛ از این حواشی باید پرهیز کرد.
نگذارید در فضای کشور، در فضای بین دولت و مردم، درگیریها و دلهرههائی به وجود بیاید که شماها را از کار باز بدارد... مسائل گوناگونی مطرح میشود. توصیهی من این است که در زمینهی علاقهی به ایران، علاقهی به کشور و گرایش به ایران، چند نکته را توجه داشته باشید... روی ایرانِ بعد از اسلام تکیه شود. افتخاراتی که ایرانِ دورهی اسلامی دارد، در هیچ دورهی دیگری از دورههای تاریخیِ ما این افتخارات وجود ندارد؛ من این را با استدلال به شما عرض میکنم و این قابل اثبات است. گسترش کشور، پیروزیهای بزرگ نظامی کشور، پیشرفتهای عظیم علمی کشور در زمینههای گوناگون، همهاش مال دورههای بعد از اسلام است. نه اینکه قبل از اسلام از این چیزها ندارد؛ چرا، اما نسبت به دورهی اسلامی، آنها ناقص است، کم است.